Lihotuskuurilla.

Kisoista on yli 1,5kk aikaa eikä paino ole noussut kuin 500g. Tämä on jokseenkin kummallista koska ihan joka viikonloppu on ollut syömisen täyttämiä tapahtumia. Ollut mm. tiimin virkistyspäivä, isänpäivä, häät ja synttärit. Tilanne vaatii kirjaimellisesti lisää rasvaa. Eikä kyseessä ole “bulkki” lihaksen kasvattamisen toivossa vaan ihan sitä itseään, läskiä on tarkoitus kerryttää ympärille. Jos jalat ja persus siinä samalla kasvaa niin en laita pahitteeksi. 😉

IMG_0596Tältä kondis näyttää nyt. #ruipelo

Miksi näin? Koska mun menkat eivät ole alkaneet ja mun estrogeeni tasot ovat todennäköisesti hyvin alhaalla. Juttelin asiasta pätevän gynekolokin kanssa ja hän myös suositteli, että painoa tulee saada lisää. Tämä sen takia, että naisella menkat eivät tule jos rasvaprosentti on liian alhainen. Rasva on erityisen tärkeää myös hormonitoiminnalle ja hedelmällisyyteen. Eli samasta syystä, liian pienestä rasvaprosentista johtuu myös ne alhaiset estrogeeni tasot. Mikä taas vaikuttaa mielentilaan ja lipidoon. Tämä selittää miksi olen tuntenut olevani niin “tunnevammainen” eikä tuo draivi makkarin puolella myöskään päätä huimaa. Kova treeni ja aerobinen harjoittelu ei edesauta tilannetta kohti parempaa, ne osaltaan vaikuttavat estrogeenin tasoihin negatiivisesti.

Kuten kerroin kisojen jälkeen niin seuraava tavoite on saada keho toimimaan kunnolla. Tarkoittaa yllämainittujen asioiden palautumista. Reverse dietin ohjeistus toimii tällä hetkellä vain häilyvänä runkona. Kaloreita en ole laskenut aikoihin mutta luulenpa syöväni nyt lähes normaalisti siellä noin +- 2000kcal tuntumassa. Olen tietoisesti lisännyt enemmän rasvaa ja hiilareita jokaiselle aterialle. Salilla teen vain 4 treeniä viikossa ja aerobiset on skipattu kokonaan.

Mä haluan olla kaikinpuolin terve ja hyvinvoiva. Haluan tuntea sen, että olen taas täysin oma itseni. Erityisen tärkeäksi tämän tekee myös se, että ollaan Antin kanssa siinä kohtaa parisuhdetta, että lapsen hankinta ei ole enää kaukainen haave jossain tulevaisuudessa. Ollaan puhuttu siitä paljon. Mennään ensi vuonna naimisiin ja ikää on molemmilla jo enemmän kuin tarpeeksi perustaa perhe. Mutta jos mulla ei ole menkkoja eikä juurikaan lipidoa niin siitä yhtälöstä ei lapsia saada millään matikalla. Gynekolokin mukaan tämä kisaprokkis on voinut viedä kehon sellaiseen tilaan mistä pahimmassa tapauksessa palautuminen voi kestää jopa vuosia. Todellakin toivon, että mun keho ei pysy mulle vihaisena kauaa ja saisin sen leppymään mahdollisimman nopeasti.

Hassua miten elimistö ja pääkoppa tottuu siihen miten sitä käyttää pidemmän aikaa. Tämä vain 4 treeniä viikossa on mulle todella vähän verrattuna mitä se oli vielä 2kk sitten. Ajoittain tuntuu etten liiku ollenkaan. Mielen sopukoissa mun oma “kampittaja” huutelee ajoittain, että olen laiska ja mun pitäisi liikkua enemmän. Olen huomannut, että ajatus muhkummasta kondiksesta kalvaa mua hitusen. Näin on käynyt ennenkin dietin jälkeen. Mutta onneksi niistä on opittu. En anna sille äänelle vaikutusvaltaa koska muuten tässä mennään vain enemmän perse edellä puuhun. Tähän ruipelo kroppaan ei muutama muhkumpi kurvi tee ollenkaan pahaa. Päinvastoin. Painoa olisi hyvä saada lisää ainakin 5kg niin rasvaprosentti olisi mahdollisesti riittävän korkea.

En koskaan antaisi itselleni anteeksi jos kireän kondiksen ylläpitämisen takia en tulevaisuudessa voisi tulla raskaaksi. Siinä kohtaa ei paljoa ilahduta näkyvät vatsa palikat. Miten oma mieli osaakaan tehdä moisia kepposia? Mä tiedän mikä on hyväksi mutta miksi mun mieli ei ole mun kanssa aina yhtä mieltä siitä. Ja tosiaan kun kyseessä on vain joku 5-6kg painon nosto. En käsitä. Noh, sano oma “kampittajani” mitä vaan niin aion voittaa sen 6-0. Jos mun mieli tottui rankkaan kisapreppiin niin kyllä se tottuu myös tähän rennompaa tyyliin. Eipä sillä ole näes vaihtoehtoja.

Rasvan keräämisen suhteen tulee kunnon buustaus kun keskiviikkona lähdemme lomalle ison lätäkön toiselle puolen. Tuonne ylipainon luvattuun maahan jenkkeihin, Miamiin. Siellä kaikki on niin paljon suurempaa. Myös annoskoot. 😉 Enköhän mä tuon 10 päivän miniloman aikana saa itseeni tartutettua ainakin jokusen määrän sitä ehtaa tavaraa.

Seuraava tavoite on rasvata itseni ja hedelmällisyyteni sellaiseen kuntoon, että niitä pikkuisia on mahdollista joku päivä putkautella. Ja, että tunnen taas olevani elossa, sillain ihan kunnolla. 🙂

Nyt syömään munakasta ja tällä kertaa ihan keltuaisten kera! 😛

-Jenni

huge

KommentoiEi kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi